Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Volle maan en nieuwe maan

De maan heeft invloed op ons dagelijks leven en op hoe wij ons voelen. De verschillende maanfases hebben invloed op emoties en gevoelens van de mens. Zo ervaren mensen verschillende voordelen of nadelen bij de nieuwe maan of volle maan. De energie van de maan heeft invloed op ons lichaam en gedachten. Met een nieuwe maan wordt er ook nieuwe energie ontwikkelt. Hierdoor krijgen wij iedere maand de kans om ons te hernieuwen.

Invloeden van de maan


Een keer per maand is het volle maan. Hoog sensitieve mensen merken hier lichamelijk en geestelijk veel van. Zij staan (on)bewust meer open voor prikkels. Sommige ervaren hier voordelen van, terwijl andere juist extra moe zijn en slechter slapen. Er bestaan twee periodes binnen de maancyclus: de wassende maan en afnemende maan. Beide perioden duren ongeveer 14,5 dagen. Tijdens de wassende maan is het een goede periode om ideeën te creëren en uit te voeren. In de periode van de afnemende maan is het juist een goed moment om dingen los te laten en om naar uw intuïtie te luisteren.

De wassende maan bevat de volle maanfase. Hierin staan de zon en de maan recht tegenover elkaar. Dit is de periode waarbij u inzicht krijgt in wat u heeft gedaan en wilt doen. Daarnaast kan de volle maan ook helpen om los te laten. De afnemende maanperiode bevat de nieuwe maanfase. In deze fase is het een goede tijd om te investeren. Hierbij kunt u denken aan tijd en aandacht besteden aan nieuwe ideeën voor uw relatie, gezondheid of werk.

Voor- en nadelen van de invloeden van de maan


Wanneer het volle maan is, is de energie van de maan extra aanwezig en actief. Dit geeft verschillende voor- en nadelen. Voordelen kunnen zijn dat u meer energie heeft, u zich sterk en krachtig voelt en zeer helder kan nadenken. Nadelen kunnen zijn dat u moeilijk in slaap kunt komen, dromen intenser zijn, u zich prikkelbaar voelt en sneller last heeft van emoties. De energie van de nieuwe maan is in het laatste deel van de maand aanwezig en speelt zich af in de laatste fase van de afnemende maanperiode. Voordelen van de nieuwe maan is dat u zich bewust bent van vernieuwingen, het ontgift en maakt het gemakkelijk om ballast los te laten.

De maanstand beïnvloed ons gedrag. Tijdens de volle of nieuwe maan kunt u (onbewust) meer open staan voor energieën en kunt u last hebben van onverklaarbare emoties. U zult tijdens de verschillende maanstanden ook verschil in energie voelen. Maak gebruik van de krachten van de maan op het juiste moment. Iedere fase versterkt u op een ander vlak. Word bewust van de energie van de maan en maak gebruik van de bijbehorende voordelen.

Bent u benieuwd wat voor invloed de maan op uw leven heeft en hoe u daar mee om kunt gaan? Onze paragnosten en consultants helpen u graag verder. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login