Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Bijna dood ervaring

Een bijna dood ervaring wordt ook wel een BDE genoemd en is een ervaring waarin een persoon nabij de dood is. Het is een geestelijke ervaring die kan optreden tijdens het sterfproces, een periode van klinische dood of zonder duidelijke aanleiding. Niet iedereen ervaart een bijna dood ervaring hetzelfde of in volle bewustzijn. Tijdens een bijna dood ervaring kunnen mensen verschillende geestelijke ervaringen mee maken.

Er zijn mensen die een bijna dood ervaring hebben mee gemaakt. Sommige hebben dezelfde ervaring beleefd maar het kan voor iedereen anders zijn. De meeste mensen die een bijna dood ervaring hebben gehad hebben dit als prettig ervaren. Zij voelden warmte en liefde, hadden geen last van ziekte en pijn en maakten een hereniging met dierbaren mee.

Verschillende bijna dood ervaringen


Wat veel mensen ervaren bij een bijna dood ervaring is dat zij het gevoel hebben dat zij uit het lichaam treden en door een donkere tunnel of ruimte gaan. Zij werden door een licht aangetrokken aan het einde van de donkere tunnel. Tijdens de bijna dood ervaring waren er prachtige landschappen en kleuren te zien. Daarnaast hebben mensen ook muziek gehoord. Het komt ook voor dat het leven als een film wordt afgespeeld of dat er een vooruitblik op het resterende leven wordt getoond. Er zijn mensen die aan het eind van de tunnel worden opgewacht door overleden dierbaren.

Een taak in het leven


Sommige mensen hebben tijdens de bijna dood ervaring het besef gekregen dat er bij het overschrijden van de grens geen terugkeer mogelijk is. Zij zijn terug gestuurd door de overleden dierbaren of mensen die zij hebben ontmoet of kwamen zelf tot dit besef. Vaak heeft de persoon die een bijna dood ervaring heeft nog een taak in het leven die moet worden vervuld. Vervolgens keert de persoon terug in het lichaam en is hij weer terug op aarde.

Een bijna dood ervaring kan positief zijn en de plek waar mensen zich tijdens de ervaring bevonden wordt vaak omschreven als een paradijs of de hemel. Toch zijn er ook mensen die de ervaring negatief hebben ervaren. Het is mogelijk dat er angst ontstaat tijdens de bijna dood ervaring. Zo hebben mensen ervaren dat zij in duisternis verblijven, blijven hangen in de tunnel, vallen of enge geluiden horen.

Wilt u meer weten over een bijna dood ervaring of wilt u uw ervaring delen? U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login