Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Passie voor/in het leven

Passie hebben voor iets geeft u een goed gevoel. U doet iets wat echt bij u past en helemaal uw ding is. Het maakt uw gelukkig. Passie is iets wat u niet los kunt laten en wat steeds terug keert in het leven. Het geeft een gevoel van betekenis en kan in diverse vormen voorkomen. Helaas houden veel mensen zichzelf tegen om hun "ding" te doen.

Leer uw passie ontdekken

Heeft u geen idee wat uw passie is? Dan hebben wij een aantal tips om uw passie te leren ontdekken. Schrijf op wat u leuk vindt, laat u hierbij niet weerhouden door negatieve gedachten. Denk niet 'dit kan nooit' of 'dit lukt mij niet'. Stel uzelf de volgende vragen:
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat doe ik het liefst?
  • Wat geeft mij een goed en gelukkig gevoel?
  • Als mijn leven perfect was dan...?
  • Als ik niet meer zou hoeven werken zou ik...?
Aan de hand van het lijstje kunt u bepalen wat het beste bij u past en welke het belangrijkst is. Schrijf de passies op en leg de passies in het zicht zodat u er continue mee geconfronteerd wordt. Hierdoor blijft u gemotiveerd en wordt u gestimuleerd om er over na te denken. Een passie kan van alles zijn, groot of klein het maakt niet uit, als het maar bij u past. Durf ook de stap te zetten om uw passie te ontdekken en te ontwikkelen.

Hoe leef je met passie in het leven?

We laten ons soms tegenhouden om te leven met passie. Wij geven een aantal tips om hier mee om te gaan en de blokkades op te heffen.
  • Stop met het maken van excuses. Door excuses te maken, zullen we nooit onze doelen bereiken of onze passie volgen. Laat de excuses achterwegen en verbeter het leven. Ga voor uw passie en ga daar vol voor.
  • Stop met weerstand bieden tegen veranderingen. Veranderingen zijn eng, maar door weerstand te bieden zult u nooit verder komen. Laat veranderingen gebeuren en u zult zien dat uw passie steeds dichterbij komt.
  • Stop met het druk maken om anderen. U leeft voor uzelf en voor niemand anders. Laat niemand uw dromen of passie in de weg zitten en denk niet aan wat anderen er van vinden of denken. Het is uw leven en u bepaalt.
  • Stop met oordelen. Omdat iets anders is, hoeft het niet raar of verkeerd te zijn. Stap met een open mind in dingen en verdiep uzelf erin. Dan zult u zien dat u gaat open staan voor veel meer dingen.
Heeft u hulp nodig bij het ontdekken van uw passie of durf u niet met passie te leven? Onze consulenten helpen u graag verder. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login