Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Het leven lichter maken tijdens donkere dagen

Veel mensen hebben last van de donkere dagen en voelen zich daardoor somber. Hoewel de herfst- en winterperiode veel gezelligheid met zich meebrengen, kunnen de donkere dagen voor veel mensen ook lastig zijn. Dit wordt ook wel aangeduid met een winterdepressie. Dit kan komen doordat er weinig daglicht is. Dit daglicht zorgt er juist voor dat er een stof wordt aangemaakt waarvan we vrolijk worden. Dit stofje wordt tijdens donkere dagen dus niet aan gemaakt. Wij geven u tips om het leven lichter te maken tijdens de donkere dagen.

Zuurstof als energieboost


Zuurstof is de grootste en misschien wel de belangrijkste bron van energie. Een goede teug met adem kan zorgen voor een grote energieboost. Adem diep uit en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk lucht uit de longen wordt geperst. Houd dit twee tellen vast en adem dan rustig in. Houd de zuurstof vast en adem vervolgens weer uit, totdat u helemaal leeg bent. Herhaal dit een aantal keer, totdat u weer wat meer energie heeft gekregen.

Slaap genoeg


Het lichaam moet weer wennen aan koudere temperaturen en de omslag van het weer. Hierdoor wordt het lichaam moe en krijgen wij eerder last van vermoeidheid. Het is belangrijk om hier aan toe te geven: ga eens op tijd naar bed, dit zal wonderen doen.

Probeer wat nieuws


Nieuwe dingen doen is goed voor de gesteldheid: de hersenen krijgen nieuwe prikkels en er wordt een nieuwe verbinding gemaakt tussen de zenuwcellen. Hier wordt u stukken vrolijker van. Daarnaast kunt u ook eindelijk die ene hobby proberen wat u al jaren wilde doen.

Geniet van deze periode


Ook al is het buiten guur en donker, deze periode is ook heel gezellig en brengt veel mooie dingen met zich mee. Ga eens naar buiten en loop door het bos. Die is prachtig in de herfst en heeft ook zeker in de winter z'n charmes. Daarnaast kan het fijn zijn om lekker warm thuis te komen. Heerlijk op de bank bijkomen met een kop warme thee!

Heeft u veel moeite met de donkere dagen en wilt u graag meer licht in deze periode? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login