Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Maak contact met je gids

Er zijn vele manieren om contact te maken met je Hoofdgids, ik wil hier graag 1 manier uitleggen. Zoek ten eerste een rustige plek op. Ergens waar je niet gestoord kunt worden door telefoon, radio, tv etc. Alles wat afleidt kan verstorend werken.

Haal een paar keer diep adem totdat je voelt dat je ontspannen bent. Visualiseer je eigen lichaam in je gedachten en omring jezelf met een helder wit licht. Visualiseer dat je boven aan een trap staat. Deze trap heeft 10 treden naar beneden. Aan het einde van de laatste tree zie je een gesloten deur. Als je straks die deur opendoet zul je achter die deur je Gids ontmoeten.

Je staat boven aan de trap en je loopt langzaam naar beneden en je telt de treden van 10, 9, 8, 7 enzovoorts totdat je beneden bij de deur aangekomen bent. Nu doe je die deur open en daar zal je Gids staan. Je mag in je visualisatie zelf bepalen in welke setting je hem of haar gaat zien. De een vindt het strand heel erg mooi, terwijl een ander een grasveld of een bos zal visualiseren. Laat je fantasie de vrije loop, het gaat erom dat je een plek in je geest creëert waar jij je op je gemak voelt.

Je hebt de deur geopend en je ziet je Gids staan. Het is niet erg als je geen gezicht ziet, een lichaam of een vage gestalte is de eerste paar keer ook voldoende, de rest komt later wel.

Loop rustig naar hem of haar toe en ga tegenover hem/haar zitten, staan of liggen... wat jij het prettigst vindt. Je kunt nu tegen je Gids gaan praten maar je kunt ook afwachten om te kijken wat je Gids tegen jou zegt. De communicatie gaat via gedachten, er zullen dus gedachten in jouw hoofd naar boven komen.

Het communiceren met je Gids zal misschien in het begin verwarrend zijn omdat je zult denken "zijn dit nu mijn gedachten of de woorden van mijn Gids?" Dit is heel normaal en alleen door dit regelmatig te oefenen zul je gaan merken dat er soms gedachten bij jezelf naar boven komen waarvan je zeker weet dat ze niet bij jezelf vandaan komen.

Oefening baart echt kunst en hoe vaker je contact zoekt hoe makkelijker het op een gegeven moment zal gaan. Dan zul je ook gaan merken dat je de trap en de deur niet meer nodig zult hebben om contact te krijgen.

Als het de eerste keer niet lukt wees dan niet teleurgesteld. Fietsen en rolschaatsen leerde je ook niet in 1 keer.

Deze tekst is afkomstig van: www.barbara-paragnost.nl

© Op alle teksten is auteursrecht van toepassing. De tekst of delen van de tekst alsmede alle foto's mogen niet gekopieerd worden en niet voor privé of zakelijke doeleinden worden gebruikt.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login