Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Alleen met jezelf kunnen zijn

Op jezelf gewezen zijn, alleen kunnen zijn, tijd met jezelf doorbrengen: niet iedereen kan dat of voelt zich daarbij op zijn gemak. Veel mensen denken dat ze niet alleen kunnen zijn of leven, omdat ze dan niet gelukkig kunnen zijn. Zij denken dat geluk afhangt van anderen en dat zij een ander nodig hebben voor het eigen geluksgevoel. Het geluk moet van een ander komen en zonder een ander ben je niet compleet.

Niet alleen willen of kunnen zijn komt voort uit een gevoel wat mensen ervaren. Veel mensen voelen zich niet prettig en eenzaam wanneer ze alleen zijn. Door telkens met anderen te zijn, verzinnen zij een excuus om niet alleen te zijn. Alleen zijn staat niet gelijk aan eenzaamheid. Alleen met jezelf kunnen zijn is juist een kunst. Het is een situatie met niemand om je heen, waarbij je je prima kunt voelen.

Voordelen van alleen zijn

Alleen zijn heeft verschillende voordelen. Zo kom je echt tot rust en leer je jezelf kennen. Je krijgt alle tijd om over jezelf na te denken en over wat jij wilt. Je hoeft jouw aandacht niet te richten op anderen, maar bent volledig gefocust op jezelf. Wie ben jij los van anderen? Wat maakt jouw echt gelukkig? Veel mensen vinden het eng om zichzelf te analyseren, terwijl je er juist zoveel uit kan halen. Zelfkennis leidt bijvoorbeeld tot meer zelfvertrouwen. Wanneer je gelukkig bent met jezelf, ben je nooit eenzaam. Doe dingen die jij leuk vindt in de tijd dat je alleen bent.

Van jezelf houden

Wanneer je alleen met jezelf durft te zijn, zal je ook merken dat je meer van jezelf gaat houden. Je accepteert jezelf zoals je bent. Je zult je veel positiever en gelukkiger gevoelen. Wanneer je alleen kunt zijn, laat je zorgen los en ben je minder bang voor wat anderen van jou vinden. Het vertrouwen in jezelf groeit. Vind jouw innerlijke rust en maak een persoonlijke reis en groei. Geluk zit in jezelf, jij maakt jouw eigen leven en bent degene die zichzelf gelukkig maakt en ervoor zorgt dat je de innerlijke rust vindt.

Heb jij moeite met alleen zijn en heb je hier hulp bij nodig? Onze paragnosten en consulenten zitten voor jou klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login