Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Dankbaarheid

Dankbaarheid is een medicijn voor de ziel. Wanneer wij dankbaar zijn vervult ons lichaam zich met een blij gevoel en is er geen ruimte voor negatieve gevoelens. Wanneer u echt dankbaar bent voor iets, voelt u zich prettig en gelukkig. Het geluksniveau stijgt en maakt het leven mooier.

Wat is dankbaarheid?

Dankbaarheid is een vorm van bewustzijn en mindfulness. Het is een manier om om te gaan met lastige dingen het leven. Het is de tegenhanger van negatieve gedachten en kan een humeur positief laten omslaan. Dankbaarheid uit zich in diverse vormen. Het is het tellen van zegeningen, positief verbazen, iets of iemand bedanken en het van de zonnige kant bekijken.

Dankzij dankbaarheid gaan deuren open. U ziet in wat u wel heeft en gaat daar van genieten. Door zich bewust te zijn van wat u allemaal heeft en voor elkaar heeft gekregen ervaart u meer voldoening. Dankbaarheid kan ervoor zorgen dat u minder negatieve emoties en gedachten ervaart. Het helpt u door lastige of stressvolle periodes heen. Het zorgt ervoor dat u meer geniet van het leven en de dingen die u mee maakt. Daarnaast vergroot dankbaarheid uw eigenwaarde en zelfvertrouwen. Er zitten dus alleen maar positieve kanten aan dankbaarheid. Maar hoe past u dat toe in uw leven?

Dankbaarheid voelen

U kunt er voor kiezen om dankbaar te zijn. Geluk en dankbaarheid hangen af van uw eigen gedachten. U beïnvloed dus zelf uw stemming en gevoel van geluk door dagelijks dankbaar te zijn. Besef uzelf dat u dankbaar kunt zijn voor imperfecte dingen. Mensen streven altijd naar meer en zien vooral de dingen die niet goed zijn. Wanneer u goed om zich heen kijkt en uw leven als perfect beschouwt is het precies goed zoals het is. Het is perfect met alle imperfecties. Door dit meer te waarderen kunt u er ook meer dankbaar voor zijn. Dingen hoeven niet zo te lopen zoals u wilt om evengoed mooi te zijn.

Start de dag met dankbaarheid. Bedenk iedere ochtend waar u dankbaar voor bent en waarvoor u allemaal dankbaar kunt zijn. Hierdoor begint u iedere dag positief en u zult merken dat u er iedere dag een beetje beter in wordt. Zoek in iedere negatieve situatie het positieve. Alles heeft een positieve en negatieve kant. Wanneer u zich focust op de positieve kant zult u merken dat u zich veel beter voelt.

Dankbaarheid voelen is een gewoonte die u zichzelf kunt aanleren. Door uzelf op vaste momenten dankbaar te voelen wordt het vanzelf een gewoonte. Schrijf het bijvoorbeeld op in een dagboek en lees het af en toe nog eens na. Zo wordt u een dankbaar persoon en zult u merken dat u zich gelukkiger zal gaan voelen.

Wilt u ondersteuning bij het voelen van dankbaarheid? Onze paragnosten en consultants helpen u graag verder. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login