Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Leven zonder stress

Stress belemmert het geluk in ons leven en zorgt voor blokkades in het lichaam. Het lichaam wordt zwakker door stress, zorgt voor gezondheidsklachten en het geluksgevoel neemt af. Stress brengt het leven uit balans en kan een belemmering in het dagelijks leven worden. Een zekere mate van stress is gezond en hoort bij het leven. Maar teveel stress geeft aan dat er iets moet veranderen en dat er bepaalde dingen omgegooid moeten worden. Wij geven een aantal tips.

Zorg voor balans

Het lichaam wordt opgedeeld in 4 dimensies: lichaam, ziel, hart en verstand. Er moet een evenwicht tussen deze 4 dimensies zijn, zodat het lichaam in balans is. Wanneer er meer wordt gefocust op 1 of 2 dimensie, wordt de rest verwaarloost en wordt er stress ervaren. De balans tussen het hart, lichaam, geest en lichaam zorgt ervoor dat er minder stress ontstaat. Hierdoor zult u positiever in het leven staan, meer rust ervaren en u zich lichamelijk beter voelen.

Stop met piekeren

Piekeren is één van de grootste oorzaken van stress. We denken veel te veel na over dingen uit het verleden en over de toekomst. Dingen die ons dwars zitten vreten energie en maken ons onzeker. Wanneer we minder piekeren en ons minder druk maken over dingen die er nu niet toe doen, voelen we ons al veel beter. Het heeft geen zin om over dingen in te zitten die nog niet zijn gebeurd of gaan gebeuren. Of om juist te piekeren over dingen die zijn gebeurd, want daar is nu niks meer aan te doen. Stop met piekeren en u zult merken dat de stress direct minder wordt.

Begin met mediteren

Mediteren heeft diverse positieve invloeden op lichaam en geest. Het brengt u tot rust en het leert u stress los te laten. Daarnaast zorgt meditatie ervoor dat u uzelf en het leven steeds beter leert kennen. Mediteer iedere dag even, focus u een puur minuten op uw ademhaling en schakel uw gedachten uit. Wanneer u iedere dag even mediteert doet u af en toe afstand van het dagelijks leven en voelt u zich weer ontspannen en in balans.

Verlaag het leeftempo

De Nederlanders behoren tot één van de meest gehaaste volken. Het zit in ons om altijd maar te vliegen en rennen, we zijn altijd bezig. Op vakantie zult u vast al merken dat iedereen in een veel rustiger tempo loopt en leeft. Laat u inspireren door andere landen en culturen en verlaag uw leeftempo. Het kan een echte verademing zijn en bevrijdend aanvoelen om even zonder klok te leven en stil te staan. Doe dingen eens langzamer, loop langzamer, eet langzamer en laat de stress varen. Wanneer u af en toe uw leeftempo verlaagt zult u merken dat u hier ontspannen van wordt.

Heeft u hulp nodig bij het verlagen van stress in uw leven? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staat voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login