Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Leer te ontvangen

Het is voor veel mensen lastig om te ontvangen. Of dat nou gaat om het krijgen van een cadeau, een compliment of liefde: het is vaak lastiger om het te ontvangen dan te geven. Het ontvangen daarvan vraagt dat jij jouw hart opent en de controle loslaat. Ontvangen of krijgen is een passieve beweging en door het toe te staan, stel jij jezelf kwetsbaar op. Dat is de reden waarom veel mensen het lastig vinden om te ontvangen, ze hebben geen controle meer over de situatie. Je bepaalt niet wat je ontvangt, maar wel wat je geeft. Stel jij jezelf open om te ontvangen, dan geef je de touwtjes uit handen en open jij jezelf.

Kan ik ontvangen?


Weet jij niet of je openstaat om te ontvangen? Beantwoord de volgende vragen, kun je op drie of meer van de vragen 'ja' antwoorden? Dan heb jij moeite met ontvangen.
  • Heb je vaker dan drie keer de persoon bedankt?
  • Reageerde je met: "dat had je niet hoeven doen" of "ik heb niets voor jou"?
  • Voelde je je ongemakkelijk en bezwaard?
  • Heb je het gevoel dat er een schuld openstaat totdat je zelf wat terug hebt gedaan?
  • Heb je er over nagedacht om iets terug te geven of te doen?

Leren ontvangen


Geven en ontvangen komen voort uit dezelfde bron, het één kan niet zonder het ander. Onvoorwaardelijk geven zonder er iets voor terug te verwachten is de enige manier om de energie tussen ontvanger en gever vrij te laten stromen. Dit is lastig omdat veel mensen denken dat bij geven en nemen 'voor wat hoort wat' hoort. Ze voelen dat ze een streepje voor staan als ze hebben gegeven. Hierdoor overtreffen mensen elkaar vaak in het geven, terwijl ze niet kunnen ontvangen. De angst om aan verwachtingen te voldoen ontstaat daardoor. Daarnaast zijn er ook mensen die het gevoel hebben dat ze het niet waard zijn om iets te krijgen. Deze mensen geven alleen maar en ontwikkelen niet het vermogen om te ontvangen. Dit zijn allemaal manieren om het hart niet echt open te stellen.

Om te leren te ontvangen moet je jouw hart open stellen en ontdekken dat er meer dan genoeg liefde voor iedereen is. Je hoeft het niet te verdienen, je bent het waard om het te ontvangen. De liefde die alleen voor jou is, was er altijd al, maar heeft gewacht tot jij deze liefde binnenliet. Je hoeft er niets voor te doen. Stel jezelf open voor dit principe. Alles is met elkaar verbonden, geven en nemen is een wisselwerking en moet in beweging blijven. Leren geven vanuit oprechte liefde zonder een wederdienst te verwachten, zal jou ook leren om te ontvangen.

Heb jij moeite met ontvangen en wil je hier hulp bij? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login