Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Worden wie je bent

Datum: 6 februari 2024

Veel mensen doen zich anders voor dan wie ze zijn. Ze durven zichzelf niet te zijn, bang voor reacties en afwijzingen van anderen. Daarom passen wij ons aan en zijn we zoals we denken dat anderen willen dat we zijn. Maar jij bent goed zoals je bent en het waard om jezelf te zijn. In dit artikel geven wij jou tips om te worden wie je bent.

Tegen gehouden om jezelf te zijn


Wanneer we ouder worden, komen de onzekerheden en leren we een masker op te zetten. Hier zijn we ons niet altijd bewust van. De uiterlijke schijn van gelukkig zijn valt weg en wat we uitstralen vervaagd. Onzekerheden en angst zorgen ervoor dat we ons anders gaan voordoen dan we zijn. Dingen die in het leven gebeuren, kunnen je blijven belemmeren. Hierdoor kun je niet altijd diegene zijn die je wilt zijn bent. Je kunt er zelf voor kiezen om weer te worden wie jij bent.

Stop met het leven voor anderen, maar leef voor jezelf. Jij hebt ook behoeften, talent en passies. Jij bent de enige die jouw dromen kan leven en voor een gelukkig leven kan gaan. Jouw geluk staat voorop. Boze, verdrietige gevoelens en schaamte dragen niets bij aan jouw doelen. Ze brengen je niet waar je wil zijn, maar houden je tegen.

Je hoeft je hier niet door te laten leiden. Jij moet je er bewust van worden dat jij jezelf mag zijn, je echte en pure ik. Diegene die jij wilt zijn en waarbij jij je goed voelt. Probeer los te laten wat anderen van jou denken en vertrouw erop dat jij goed bent zoals je bent. Iedereen is anders en origineel. Je hebt je eigen identiteit. Vind de moed om je ware ik te zijn, want het is nooit te laat om te worden wie je bent.

Jezelf zijn is makkelijkHet lijkt soms moeilijk om jezelf te zijn, maar het is verassend makkelijker dan je denkt. Ook al kost dit soms wat moeite en moed. Door jezelf te zijn trek je mensen aan die bij jou passen. Soort zoekt soort en door jezelf te zijn omring jij je met mensen die bij jou passen. Doe jij je anders voor dan dat je bent? Dan maak je het jezelf een stuk moeilijker, want een leven vol mensen waar jij niet blij van wordt kan heel ingewikkeld zijn.

Wanneer jij jezelf bent zit je lekkerder in je vel en je hoeft je veel minder druk te maken over wat anderen van je denken, want jij bent jij! Wanneer je jezelf bent stop je geen energie in je anders voordoen, wat heel uitputtend kan zijn. Hierdoor houd je meer energie over voor jezelf.

Jij hebt de vrijheid om te zijn wie je bent, kies daar ook voor want jij bent leuk zoals je bent!

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login