Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Chakra

Chakra's zijn de centra van geestelijke energie in het lichaam, het zijn een soort energiebronnen. Chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Er bestaan 7 belangrijke chakra's in het lichaam die langs de wervelkolom tot aan de kruin lopen.

Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van diverse lichaamsfuncties zoals lopen, spreken en ademen. Daarnaast spelen ze een belangrijk rol bij het welzijn van lichaam en geest. Iedere chakra speelt een andere rol bij emoties en lichaamsfuncties. Wanneer alle chakra's open en actief zijn, is het lichaam perfect in balans. Vaak is dit niet zo. Chakra's kunnen dichtzitten waardoor er blokkades ontstaan en energie niet vrij kan stromen door het lichaam. Wanneer één van de chakra's dicht zit compenseert een andere chakra dit. Hier raakt die chakra overactief, wat weer tot andere problemen kan leiden. Via meditatie en yoga kunt u uw chakra's in balans brengen.

7 belangrijkste chakra's


Muladhara / wortelchakra
De eerste chakra is de wortelchakra en heet Muladhara. Deze chakra zorgt ervoor dat u zich stabiel voelt. U bent geaard en voelt zich door het goede contact met de aarde zeker.

Sacraal Chakra
De tweede chakra is de Sacraal Chakra en bevindt zich net onder de navel. Deze chakra staat voor het uiten van emoties, beweging, creativiteit, seksualiteit en relaties.

Manipura / zonnevlecht chakra
De derde Chakra is de Manipura. Bij deze chakra staat energie, zelfwaardering, blijheid en controle over uzelf centraal. Als deze chakra in balans is, krijgt u kracht om te bereiken wat u wilt en bent u er voor uzelf en anderen.

Anahata / hart chakra
De vierde chakra bevindt zich bij het hart. Dit energiepunt staat voor de liefde, vertrouwen, hoop en balans. Bij deze chakra gaat het om vriendelijkheid voor uzelf en naar anderen toe.

Vishuddhi / keelchakra
De Vishuddhi chakra bevindt zich bij het strottenhoofd en nekwervels en dicht bij de schildklier. Hierdoor speelt de stofwisseling een grote rol bij deze vijfde chakra. De chakra staat voor reiniging van het lichaam en de communicatie.

Ajna / voorhoofdchakra
De zesde chakra Ajna bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Bij deze chakra staat het geweten centraal en speelt het een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die u maakt in het leven.

Sahasrara / kruinchakra
De laatste chakra bevindt zich in het gebied van de kruin en zorgt ervoor dat energie optimaal door uw lichaam kan stromen. Deze zevende chakra zorgt voor eenheid.

Chakra's openen


Chakra's kunnen uit balans worden gebracht door negatieve gedachten, factoren uit de omgeving en verkeerd voedsel. Door een chakra weer te openen wordt de balans hersteld en stroomt energie weer goed door het lichaam. De eerste chakra is vaak het minst open en vaak uit balans. Hierdoor ontstaat er angst en onzekerheid. Een chakra dat uit balans is kan zorgen voor weinig energie, weinig vertrouwen, verdriet, angst en een zwak immuunsysteem. Met behulp van yoga en mediteren is het mogelijk om de chakra's te openen en ze in balans te brengen.

Wilt u meer weten over chakra's en hoe deze uw leven en energie beïnvloeden? Onze consulenten en paragnosten geven antwoord op uw vragen. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Het is ook mogelijk om een consult te plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login