Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Hoe houdt u de 'weegschaal' van uw leven in balans?

De balans in het leven is iets speciaals. U wilt alle ballen in de lucht houden en vaak is de lat net iets te hoog om uw doelen te kunnen verwezenlijken. Daarnaast moet en wilt u heel veel waardoor stress u vaak in de weg zit. Om de weegschaal van uw leven in balans te houden is veel discipline nodig en een beetje hulp is natuurlijk heel fijn. Gewoon net dat beetje extra waardoor u op weg geholpen kunt worden.

Keuzes maken


U wilt tijd besteden met familie, vrienden, uw partner en/of kinderen en daarnaast wilt u ook nog wat me-time overhouden. Wij als mensen willen zoveel dat daardoor de balans in het leven vaak even verstoord wordt. We moeten zoveel van onszelf en vaak wordt er vergeten of iets wordt opgedragen door onszelf of dat het vanuit ons hart komt. U heeft altijd de keuze om iets wel of niet te doen. Onthoud 'nee' is oké!

Stress is uw grootste stoorzender


Stress maakt ons onrustig, zorgt voor disbalans en is eigenlijk onze grootste vijand. Structuur en rust zijn essentieel om uw leven in balans te houden. Als u deze elementen altijd in uw achterhoofd houdt kunt u stress vermijden. Uw hoofd regelmatig leeg maken door bijvoorbeeld uw zorgen uit te spreken en vroegtijdig een stapje terug te nemen, kunnen erg behulpzaam zijn.

Door te multitasken heeft u vaak het idee dat u goed bezig bent. In de realiteit zult u merken dat werkzaamheden of klusjes die half zijn gedaan voor frustraties zorgen. Om dit te voorkomen is het beter om een taak tegelijkertijd te doen. Zorg ervoor dat u deze taak naar wens afmaakt zodat u het kunt afvinken. Het afvinken zorgt weer voor de structuur en rust die zorgen voor de balans.

Me-time is het toverwoord


Veel mensen hebben moeite met ontspannen en hebben daar dan ook vaak een specifiek beeld bij. Ontspannen doet u op uw eigen manier en naar eigen wens. Soms is het lastig wanneer mensen niet weten hoe zij zich kunnen ontspannen. Dit kunt u ontdekken door verschillende dingen uit te proberen, hierna weet u wat het beste voor u werkt. Een momentje voor uzelf is ontzettend belangrijk om even uw rust te pakken en om het overzicht te kunnen houden. Naast de functie als papa of mama, de vrouw of man van, werknemer, goede vriend of vriendin bent u ook een persoon. U als persoon heeft ook rust nodig en om ervoor te zorgen dat je die welbespraakte weegschaal op orde krijgt.

Wij als mensen zijn niet perfect, iedereen heeft weleens een disbalans in zijn of haar leven. Met de juiste discipline, inzichten en een steuntje in uw rug zult u de balans snel weer terugvinden. Wilt u meer weten over de balans van uw leven of wilt u meer inzicht krijgen waardoor u dit weer op orde kunt krijgen? U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login