Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Keuzes maken

Veel mensen vinden het maken van keuzes lastig en stellen dit uit of kiezen helemaal niet. Ons hele leven bestaat uit het maken van keuzes. Van kleine beslissingen als: wat doe ik op mijn brood tot grotere keuzes: is het tijd voor een nieuwe baan? De ene beslissing heeft meer invloed op uw leven dan de ander. Het kan daarom soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Het verstand zegt dat u beter het één kan doen, terwijl uw gevoel zegt dat het ander een beter keuze is. Aan het maken van keuzes zit een gevolg en daarom zijn veel mensen bang om een keuze te maken.

Makkelijker leren kiezen


Om makkelijker te leren kiezen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Een keuze is meestal niet definitief

Soms lijkt het alsof de keuze die u maakt definitief is en u er aan vast zit. In de meeste gevallen is het niet definitief. Besef dat het uw leven is en u de touwtjes in handen heeft. Volg uw genomen besluit en kijk wat u dat oplevert. U kunt later altijd nog een andere keuze maken.

Krijg inzicht in uw twijfels

Waarom twijfelt u zo? Waarom wilt u iets juist wel of niet? Door uzelf deze vraag te stellen krijgt u inzicht in waarom u wel of niet ergens voor zou kiezen. Zo weet u ook of het de moeite waard is om de keuze te maken of dat het misschien toch niet de juiste beslissing is.

Bekijk de plus- en minpunten

Wat zijn de voor- en nadelen van de keuze? Kunt u meer voordelen dan nadelen bedenken? Dan maakt dat de keuze wellicht al makkelijker. Wat voor voordelen heeft de keuze voor u en waarom werkt het voor u. Kleven er teveel nadelen aan de keuze? Dan is het slim om het voorbij te laten gaan en er niet voor de kiezen.

Durf te kiezen

Maak een keuze en bekijk vervolgens of het goed uitpakt. Geeft de keuze u rust? Dan was het de juiste. Zorgt het juist voor onrust? Dan weet u dat het niet de juiste keuze is geweest en u een andere beslissing moet maken.

Het leven zit vol met keuzes en soms is het een kwestie van doen en het gokje te wagen. Van te veel nadenken en overwegen wordt het besluit niet beter. Is het toch geen goede keuze geweest? Dan is er geen man overboord maar weet u beter wat u wél wilt.

Vertrouw uw intuïtie


Volg uw hart en vertrouw op uw intuïtie. U voelt iets niet voor niets, het is vaak een teken en helpt bij het maken van een keuze. U kunt niet altijd de juiste keuzes maken, maar keuzes leren en durven maken is al een grote stap in de juiste richting. Van keuzes maken groeit de ziel en doen we ervaring op.

Heeft u hulp nodig bij het maken van keuzes of wilt u weten of u de juiste keuze heeft gemaakt? Onze paragnosten en consultants helpen u graag verder. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login