Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Kenmerken Newagekinderen, nieuwetijdskinderen, indigokinderen

Als we praten over nieuwetijdskinderen dan hebben we het ook wel over indigokinderen of newagekinderen. Deze termen worden veelal door elkaar gebruikt en komen voort uit de New Age stroming. Bij deze kinderen gaat het vooral om de aanwezige hoog gevoeligheid. Veel mensen zijn van mening dat er steeds meer hoog gevoelige kinderen worden geboren. Dat kan voortkomen uit het feit dat steeds meer kinderen, en ook volwassenen, tegen de grenzen van hun uithoudingsvermogen aanlopen. Er komen steeds meer prikkels vanuit geluiden, geur en licht, wat voor hoog gevoelige kinderen moeilijk is om zich voor af te sluiten.

Nieuwetijdskinderen en communiceren


De 'oudetijdskinderen' communiceren vooral met woorden, praten met elkaar en luisteren naar elkaar, letten op elkaars gezichtsuitdrukking en beweging. Deze aspecten samengenomen zorgt voor de interpretatie van de woorden die gezegd zijn. Nieuwetijdskinderen hebben een eigen manier van communiceren. Zij nemen de ander echt in de eigen aura op. Dit aura is namelijk veel soepeler dan dat van oudetijdskinderen, waardoor het heel makkelijk en vooral vanzelfsprekend is om de andere persoon in de eigen aura op te nemen. Zo ontstaat er een directe verbinding met het innerlijk van de ander. Dit zorgt voor een soort telepathische manier van omgaan met elkaar. Het nieuwetijdskind weet direct wat de ander denkt, voelt en ervaart. Door deze eigenschap weet een nieuwetijdskind vanuit zijn of haar hart gesproken ook direct of iemand wel of niet de waarheid spreekt. Deze nieuwetijdskinderen zijn eigenlijk de voorlopers in deze manier van communiceren, zo zullen wij in de toekomst allemaal vanuit het hart gaan communiceren

Overigens is het vaak zo dat de nieuwetijdskinderen zich niet bewust zijn van deze 'andere' manier van communiceren. Dat maakt dat ze bijvoorbeeld verward kunnen zijn als iemand niet de waarheid spreekt. Hier mist dan vaak een stukje begrip voor de situatie van de ander. Eerlijkheid is dus een belangrijk aspect bij de communicatie met nieuwetijdskinderen. Vooral volwassen nieuwetijdkinderen zijn dit in hun leven regelmatig tegengekomen. Zij voelden zich anders, maar konden niet vaststellen waardoor dit kwam. Zij hebben vooral het begrip van volwassenen gemist voor wat er in hen omging.

Kenmerken nieuwetijdskinderen


Om inzicht te krijgen in de term nieuwetijdskinderen zijn er aardig wat eigenschappen die kenmerkend zijn voor nieuwetijdskinderen, ofwel newagekinderen / indigokinderen. We noemen er een aantal. Veel nieuwetijdskinderen leven vanuit hun eigen wijsheid, uiten wijze uitspraken voor hun leeftijd, zijn gevoelig voor de stemming van een ander en voelen spanningen heel goed aan. Zij uiten een reactie die veelal gebaseerd is op een sterk rechtvaardigheidsgevoel, volgen graag hun eigen ontwikkelingsweg, zijn dromerig, origineel en confronterend. Nieuwetijdskinderen hebben meestal een eindeloos geduld. Met de nadruk op meestal. Met name bij volwassen nieuwetijdskinderen wordt deze eigenschap zichtbaar. Een veel genoemd kenmerk is dat alle nieuwetijdskinderen op een bepaalde manier paranormaal begaafd zijn, maar eigenlijk ligt een van de grootste kenmerken van nieuwetijdskinderen op het gebied van communicatie. Een newagekind wil respect in plaats van cynisme bewerkstelligen, gaat voor liefde en niet voor haat, wil vergeving in plaats van vergelding en gaat uit van verwondering in plaats van veroordeling.

Voorkomende problemen nieuwetijdskinderen


Veel newage kinderen maar ook nieuwetijdsvolwassen komen gedurende het leven mogelijk diverse problemen tegen. Het kan zijn dat zij als baby veel huilden. Veel nieuwetijdskinderen hebben een emotionele benadering van de omgeving en vertonen druk gedrag. Eigenlijk gaat het er om dat zij alle indrukken en emoties moeilijk een plek kunnen geven waardoor een nieuwetijdskind druk en onrustig kan zijn. Dit zorgt in veel gevallen onterecht voor de beoordeling ADD of ADHD. Door onbegrip van volwassenen kunnen de kinderen lastig en/of dwars worden waardoor zij de stempel probleemgeval opgedrukt krijgen. Veelal onterecht aangezien de aard van het probleem ligt bij het niet kunnen verplaatsen in het kind, onbegrip en onduidelijkheid. Door de eenzaamheid die het 'anders' zijn met zich meebrengt kan het zijn dat een nieuwetijdskind gepest wordt. Het kind zou zich niet moeten proberen aan te passen aan de omgeving, maar trots moeten kunnen zijn op het anders zijn. Nieuwetijdskinderen zijn op een bepaalde manier paranormaal begaafd maar hebben daarentegen vaak moeite met motoriek, hebben dyslexie of dyscalculie. Bij deze kinderen komen ziektes als astma, huidaandoeningen en allergieën overwegend vaker voor.

Wilt u ook meer weten over newage kinderen, nieuwetijdse kinderen en/of indigo kinderen? Plan direct een consult in.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login