Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Omgaan met verlies

Het verliezen van iets of iemand is heel zwaar en moeilijk. Heeft u veel van iemand gehouden en valt diegene weg uit uw leven? Dan is het verlies erg groot. Uw verdriet mag er zijn en hoeft u niet weg te stoppen. Ieder rouwproces is anders en iedereen gaat anders om met verlies. Er zijn geen vaste regels of stappenplannen voor uw verlies. Besef dat u de tijd mag nemen om uw verlies te verwerken. Dit doet iedereen op zijn eigen tijd. Rouwen is nooit klaar: het litteken blijft altijd.

Proces van verlies


Het verlies mag u op iedere manier verwerken en met alles wat u in zich heeft: voelen, denken, doen, fysiek en spiritueel. Diegene die er niet meer is kijkt met u mee en voelt met u mee. Diegene helpt u om het verdriet te verzachten, samen met de gidsen. Wanneer u een plekje creëert voor diegene die er niet meer is, zoals een foto of een plek met dierbare herinneringen aan diegene, dan heeft u een plek waar u mag rouwen en dat kunt u doen zolang u daar behoefte aan heeft. U geeft het verdriet op die manier een plekje.

Sta stil bij het nemen van afscheid, neem daarvoor de tijd en erken het verlies. Alles wat daarna volgt wordt nooit meer zoals het was. Neem bewust de tijd om te leren om te gaan met verlies. Maar voel u niet schuldig wanneer u niet bezig bent met het verlies. Er mag ook aandacht zijn voor het leven om het verlies heen.

Accepteren van verlies


Na verloop van tijd zal u het verlies meer en meer accepteren. U past zich aan en leert om te gaan met het verlies. In deze periode leert u ook weer te genieten van de mooie dingen in het leven. Er is geen vaste tijd voor wanneer deze periode aanbreekt. Dit is voor iedereen weer anders. Praten over uw verlies zorgt ervoor dat u leert om te gaan met het verlies en het accepteren daarvan.

Wanneer het verdriet u belemmert in het dagelijks leven en het uw leven beheerst, is het goed om begeleiding te zoeken. De paragnosten en consulenten van Antwoorden en Inzichten ondersteunen u daar graag bij. Voel u niet bezwaard om professionele hulp te zoeken. Diegene die u bent kwijt geraakt wil ook niet dat u blijft hangen in het verdriet. Soms voelen mensen zich schuldig omdat ze verder gaan met het leven en weer plezier aan dingen beleven. Maar niemand wil dat u zich ongelukkig voelt. Sta daarom open voor hulp of het nieuwe leven wat u in gaat.

Heeft u hulp nodig bij het accepteren van verlies? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login