Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Autisme

Autisme komt voor in diverse vormen, zo heb je ADD, ADHD, Asperger en PDD NOS. Iedere vorm heeft weer eigen kenmerken. Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met anderen, terwijl andere dit juist wel doen maar dan op een 'vreemde' manier. Er bestaan mensen met autisme met hoge intelligentie, terwijl andere een verstandelijke beperking hebben.

Autisme bij volwassenen


Tegenwoordig is er veel meer aandacht voor autisme bij volwassenen. We horen autisme meestal voorbij komen bij kinderen, maar ook steeds meer volwassenen ontdekken dat zij een vorm van autisme hebben. Bij volwassenen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Volwassenen met autisme hebben vaak moeite met sociale contacten en met overzicht houden. Je ziet het niet aan de buitenkant, maar autisme heeft grote invloed op iemands leven.

Autisme bij kinderen


Een kind met autisme ervaart de wereld anders dan andere kinderen. Het duurt voor een kind met autisme langer om te begrijpen wat er in de omgeving om hem heen gebeurt. Het kind pikt veel prikkels op vanuit zijn omgeving en kan deze prikkels moeilijk filteren. Hierdoor kan een kind met een autistische stoornis zich vaak moeilijk concentreren. Ze weten niet wat er van hun wordt verwacht en dat zorgt voor verwarring wat weer leidt tot stress en angst.

Omgaan met autisme


Een persoon met autisme wil vaak wel, maar kan soms niet omdat diegene zichzelf in de weg zit. Als iets anders gaat dan normaal is dat vaak verwarrend en beangstigend voor een persoon met autisme. Het is daarom belangrijk dat u goed omgaat met een persoon met autisme. Diegene heeft veel behoefte aan veiligheid en structuur. Veranderingen zijn verwarrend voor een kind of volwassenen met autisme. Het is daarom belangrijk om veranderingen ruim van te voren aan te geven en geen onverwachtse dingen te doen. Geef korte en duidelijke instructies om het diegene zo makkelijk mogelijk te maken. Herhalen en rituelen werken goed bij mensen met autisme. De sociale vaardigheden van mensen met autisme zijn vaak niet zo sterk. Kinderen met autisme kunnen sociale omgangsvormen worden aangeleerd. Autistische mensen doen hun best om erbij te horen, maar slagen daar niet altijd in. Door goed om te gaan met de beperkingen van een autistisch persoon voelt hij of zij zich begrepen.

Paranormale deskundigheid bij autisme


Bij Antwoorden en Inzichten kunt u terecht voor een helder en professioneel consult. Onze consulenten hebben ervaring met hoog gevoeligheid en autisme. Wij kunnen het gesprek aangaan met mensen met autisme, ADHD, Asperger, ADD en PDD NOS. Onze consulenten kunnen u advies geven, rustig het gesprek aangaan en inzichten geven. Zowel voor een persoon met autisme als voor diegene die daar mee om moet gaan staan onze consulenten klaar.

Wilt u meer weten over autisme en hoe u daar mee om moet gaan? U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login