Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Kruispunt in je leven

Het leven zit vol keuzes en wendingen. Iedere keuze die wij maken heeft invloed op ons leven. Je hebt altijd een keuze en daarmee ook altijd de touwtjes in handen. Besteed daarom aandacht aan de keuzes die jij maakt. De beslissingen in ons leven zijn er van heel klein: het zetten van een wekker of kiezen wat je aan doet, tot heel groot: kies je wel of niet voor die ene baan? Wil je echt iets veranderen en sta je op een kruispunt in jouw leven? Dan moet je leren om andere keuzes te maken op dit kruispunt. De volgende factoren spelen daar een rol bij:

Verantwoordelijkheid:
Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven en daarmee ook voor jouw eigen keuzes. Begin met het aanvaarden van jouw verantwoordelijkheden en kies er bewust voor om dingen anders te doen. Wees bewust van hoe jij reageert op mensen, wat je doet, wat je eet, wat je zegt en wat jouw houding is. Al deze kleine kruispunten kunnen al voor verandering in jouw leven zorgen.

Jij bent geen slachtoffer
Stop met het hebben van medelijden met jezelf. Het is niet de schuld van iemand anders als er iets fout gaat. Die momenten zijn voorbij en de woorden 'ik kan het niet' bestaan niet. Maak betere keuzes en je merkt dat dit zal leiden tot betere resultaten.

Word wakker
Nadat je jouw verantwoordelijkheid hebt genomen en niet meer klaagt, is het tijd om wakker te worden. Wees je bewust van alle keuzes die je maakt in het leven en vertel jezelf dat je altijd een keuze hebt. Wat klopt er op dit moment niet in jouw leven? Waar word je ongelukkig van of vind je stom? Schrijf op welke keuzes je moet makken om dit te veranderen en wat voor resultaat jouw keuzes hebben. Je zult zien dat je met het veranderen van een aantal keuzes al ander resultaat behaalt.

Vind jij het lastig om de juiste keuze op het kruispunt te maken? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login