Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Liefde voor jezelf

Onzekerheden horen erbij in het leven. Toch zorgen deze onzekerheden ervoor dat we niet altijd even tevreden zijn met onszelf. Des te ouder we worden des te beter wij leren hoe we onszelf kunnen zijn. Hoe omarm je jezelf en word je wie je bent? Wij geven tips!

Omarm jouw emoties


Jij mag zijn wie je bent en je bent goed zoals je bent. Bij jou horen ook jouw emoties en wat je op dat moment voelt. Druk deze emoties niet weg maar omarm en verwelkom deze. Wanneer je emoties begrenst, kan jij jezelf kwijtraken. Huil daarom als je moet huilen, lach hardop, omarm jouw jaloezie en wordt boos als je boos bent. Je hoeft je niet voor jouw emoties te schamen, want we hebben ze allemaal en je voelt ze evengoed, ook al druk je ze weg. Het enige wat jij in de hand heb is hoe jij er mee om gaat en hoe je jouw emoties uit. Adem op een moeilijk moment diep in en uit. Voel wat je op dat moment voelt en open je hart voor wat je voelt. Accepteer het moment zoals het is.

Kijk verder dan jouw grens


Door altijd binnen jouw grenzen te blijven, blijft het leven voorspelbaar en veilig. Maar juist door te ontdekken, te leren en proberen stap jij uit jouw comfort zone. Hierdoor ga je dingen doen die je leuk vindt, die anders zijn, die bij jou passen. Je wordt de betere versie van jezelf en daagt jezelf uit om verder te kijken. Wanneer je altijd blijft leven volgens de regels van anderen en wat er wordt opgelegd, ben je nooit jezelf. Kies ervoor om van het gebaande pad af te wijken en kies daarmee voor jezelf.

Wees lief voor jezelf


Vaak beoordelen mensen zichzelf te streng. Ze denken dat ze dingen niet kunnen, terwijl ze het niet eens proberen. Wees zachter voor jezelf. Neem afstand van de situatie en bekijk het rationeel. Waarom ben je zo hard voor jezelf en denk je dat je iets niet kunt? Misschien kan je in de toekomst dan zachter op jezelf reageren. Vertrouw op jouw eigen kunnen en dat je alles kunt leren. We leggen voor onszelf de lat altijd een stuk hoger dan voor onze geliefden. We denken dat we geen fouten mogen maken, terwijl je van fouten juist leert. Breng jouw innerlijke criticus tot rust en geef die negativiteit geen aandacht.

Zelfcompassie-mantra


Heb je een moeilijk moment en weet je even niet meer hoe je verder moet? Herhaal dan voor jezelf de zelfcompassie-mantra: 'dit is een pijnlijk of moeilijk moment. Lijden is onderdeel van het leven, laat ik vriendelijk zijn voor mezelf. Laat ik mezelf het medeleven geven dat ik nodig heb.' Herhaal deze mantra en wees ervan bewust dat jij je ook weleens rot mag voelen. Maar bedenk daarbij dat je ook trots op jezelf mag zijn en mag zijn wie jij bent.

Heb jij moeite met het voelen van liefde voor jezelf? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login