Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Leven met een open mind

Veel mensen hebben een eigen beeld van de wereld en de mensen om zich heen. Voor veel mensen is het daarom ook lastig om een open mind te hebben. Hoe stellen wij onze geest echt open, zodat we weer onbevooroordeeld naar de wereld kijken?

Een kind is onbevangen, maar zodra het leven en ervaringen er overheen gaan raakt deze onbevangenheid zoek. We zijn mensen geworden die dromen, die eigen opvattingen en ideeën hebben over het leven. We hebben allemaal oordelen en vooroordelen, ook al denken we vaak dat we die niet hebben. Na een tijd beslaat de bril waarmee we naar de wereld kijken en waardoor de werkelijkheid precies zo is als wij het hebben gevormd. We leven in onze eigen bubbel. Het is mogelijk om deze bubbel open te laten knappen en openminded te worden. Dit kan via nieuwsgierigheid, vriendelijkheid en onbevangenheid.

Nieuwsgierigheid


Breek de bubbel bewust open en ga dingen doen die u anders nooit zou doen. Lees bijvoorbeeld eens een boek met een genre wat u anders nooit zou lezen. Bedenk welke hobby u nooit zou uitoefenen en ga naar een proefles. Ga in gesprek met mensen die een andere opvatting van het leven hebben dan u. Wees nieuwsgierig naar de dingen en de mensen om u heen. Wellicht ontdekt u een hele andere kant van het leven en staat u open voor nieuwe dingen.

Vriendelijkheid


Om echt vriendelijk te zijn, hebben we een open mind nodig. Door vriendelijk te zijn, voelen mensen zich op hun gemak en stellen ze hun geest open. Hierdoor kunt u kennis maken met hun geest en denkwijze. Door vriendelijkheid ontdekt u vaak uw eigen vastgeroeste denkbeelden en ideeën en kunt hier aan gaan werken.

Onbevangenheid


Ze zeggen vaak dat onbevangenheid in een kind zit. Maar ook op latere leeftijd kunnen we dit nog activeren. Met onbevangenheid wordt ook wel bedoeld: oordeel opschorten. Luister naar wat iemand zegt en luister naar wat de ander niet zegt. Ga tegen uw instinct in en ga geen dingen uit de weg. Keur dingen niet direct af, maar geeft het een kans.

Van een open mind worden we gelukkiger, we bloeien er van op en hebben meer contact met anderen. De wereld en uzelf worden er beter van. Daarnaast leert u andere en nieuwe kanten van uzelf te ontdekken. Het is een leuke nieuwe uitdaging waarmee u iedere dag aan de slag kunt.

Wilt u hulp bij het open stellen van uzelf en het creëren van een open mind? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login