Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Verdriet van vroeger loslaten

Op een onverwachts moment kan alles in één klap voorbij zijn en veranderen. Er verandert iets drastisch in het leven: een relatie wordt verbroken, er overlijdt een belangrijk persoon in uw leven of een andere heftige gebeurtenis in uw leven zorgt voor veel verdriet. Dit verdriet kan ons nog jarenlang bijblijven. Dit verdriet van vroeg kan ons belemmeren in het dagelijks leven. Hoe zorgt u ervoor dat u verdriet van vroeger los kan laten?

Een verbroken relatie van vroeger of vervelende herinnering uit de kinderentijd zijn allemaal onzekerheden wat niets te maken heeft met het hier en nu. Dit verdriet ontneemt ons de kans op groeien.

Laat het verdriet los


Voelt het alsof u wordt tegengehouden door uw verdriet en dat u vast zit? Dan is het tijd om het verdriet los te laten. Schep ruimte op zowel emotioneel als energetisch niveau. Pijnlijke dingen uit het verleden zijn geladen met emoties en brengen u op verschillende momenten uit balans. Als het verdriet van vroeger onverwachts aanklopt, proberen wij vaak te bedenken waar en waarom het vandaan komt. Waarom heeft iemand u pijn gedaan en waarom heeft u dat nog niet los kunnen laten. Hierover nadenken kan handig zijn bij het verwerken van het verdriet, maar kan er ook voor zorgen dat u er in blijft hangen. Door het vasthouden aan verdriet en pijn blijft u het voeden. Vergeef een ander en bevrijd uzelf van het verleden. Laat de gebeurtenis en de pijn in liefde gaan.

Lagen van bewustzijn


Wanneer er iets gebeurt wat ons raakt dan komen wij in de eerste laag van het bewustzijn terecht. Dit is de laag van woede. Van daaruit komt de angst en onmacht. In laag twee ontstaat de laag van pijn en verdriet. Door dit te voelen trekt u een deur open om het te laten gaan. Staat u hier niet voor open dan blijft u in de laag hangen en kunt u niet verder. Geef het verdriet een plekje en ga verder naar laag drie: het bewustzijn. In deze laag beseft u dat u de enige bent die er iets aan kunt doen om u weer beter te voelen. U kunt nu het verdriet van het verleden los gaan laten. Daarna groeit u door naar laag vier of vijf, waar alles goed is zoals het is. U kunt weer in vrede verder leven.

Heeft u hulp nodig bij het verwerken van het verdriet van uw verleden? Onze consulenten en paragnosten helpen u graag verder en staan voor u klaar. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login