Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits

Voor u beschikbaar

Momenteel in gesprek

Positiviteit versus negativiteit

Iedereen wordt weleens meegesleept door negatieve gedachten. Sommige mensen blijven in deze negatieve gedachtenspiraal hangen en hebben moeite om met negativiteit om te gaan. Gedachten bepalen het gevoel. Waar u over denkt, creëert een gevoel. Door negatieve gedachten uit uw hoofd te zetten zult u merken dat u zich al snel veel beter voelt.

Negatief denken is gemakkelijk, terwijl wij ons hierdoor niet beter gaan voelen. Er kan van alles mis gaan in het leven en door hier vooraf al over na te denken beïnvloeden we onze negatieve gedachten. Het is een gewoonte waar niemand iets uit haalt en niemand wat aan heeft. Het is mogelijk om deze gewoonte af te leren. Des te meer positieve gedachten u toelaat, des te beter u zich zult voelen.

Buig negatieve gedachten om

Het klinkt gemakkelijk gezegd dan gedaan, maar met onderstaande tips kunt u uw leven positiever maken en daarmee een beter gevoel creëren.
  • Relativeer: houd het leven leuk en luchtig. Wat is het ergste dat kan gebeuren en hoe groot is de kans dat het ook echt zal gebeuren? Maak u niet druk maar lach en geniet van het leven.
  • Gebruik positiviteit als standaard reactie, denk op basis van positieve gedachten.
  • Deel alleen nog maar positieve gedachten met anderen, hierdoor zult u merken dat uw omgeving ook positiever zal reageren.
  • Bekijk de positieve kanten van een gebeurtenis die u normaal als negatief ervaart.
  • Laat 'goed' en 'slecht' los, dit bestaat niet. Goed en slecht is voor iedereen anders en alles heeft twee kanten. U bepaalt zelf wat goed voor u is.
Negatieve gedachten zijn niet slecht, maar helpen u niet bij gelukkig zijn. Door negatieve gedachten positief te benaderen kunt u uw gedachtenpatroon veranderen. Hierdoor zult u anders gaan leven en ervaart u meer rust, vertrouwen en positiviteit.

Wilt u hulp bij het omzetten van uw negatieve gedachten naar positieve? Onze paragnosten en consultants helpen u graag verder. U kunt uw vraag zowel telefonisch als per email aan onze consultants stellen. Ook kunt u een consult plannen.

© 2024 Antwoorden en Inzichten · Powered by Systematix Solutions · Agent login